Engleza

Graduare 2018

Graduare 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1461

Învățarea limbii engleze la Biserica Emanuel s-a încheiat cu rezultate frumoase.

Mulțumim celor 8 profesori: Chris, Natalia, Virginia, Silvia, Gelu, Irina, Diana, Tatiana și Nadei – administratorul programului, care, cu dedicare au condus studenții la unul din cele 5 nivele ale programului de engleză.

După vacanța de vară, engleza va reîncepe din 14 septembrie 2016. Tel. de contact 078919204

IMG_1459

 

  La Biserica Emanuel funcționează școala de predare a limbii engleze. Participă în jur de 300 de studenți între vârstele 10 – 50 ani. De fiecare dată când avem ocazii de sărbători vizităm cele 30 de clase cu discuții de suflet, în engleză.

  Între 10-25 februarie am discutat cu elevii despre dragostea lui Dumnezeu altruistă în contrast cu dragostea egoistă. În lume, în țara noastră, la școală, în familie și mai ales în viața personală a fiecăruia se duce această bătălie între dragostea altruistă și cea egoistă. Țara noastră este săracă pentru că o parte considerabilă dintre trăitorii ei gândesc și acționează prin ,,dragostea” egoistă. ,, Dragostea ” egoistă se gândește cum să folosească pe alții în folosul ei, totul să fie a lui, să nu fie deranjat, să nu i se ceară, ci dimpotrivă să i se dea tot ce dorește și poftește. Însă ceea ce va face mult bine țării și persoanelor din ea, va fi tocmai dragostea altruistă.  Ioan 3.16 ne spune că Dumnezeu a iubit așa de mult lumea că a dat…… Observați? Dragostea altruistă se gândește să dea, să dăruiască, iar tocmai prin dăruire din partea fiecăruia va fi ajuns în viața oamenilor și în țara noastră.

  Romani 5.8 Dar Dumnezeu își arată dragostea față de noi prin faptul că pe când eram noi încă păcătoși, Cristos a murit pentru noi ….. Dragostea altruistă se sacrifică.

  În 1 Corinteni 13. 4-8   avem cântecul dragostei: Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.

Observați? Dragostea lui Dumnezeu altruistă gândește spre ceilalți , vine cu soluții pentru ceilalți. Cum este dragostea ta? Actionezi altruist sau egoist? Altruist sau condiționat.

Dumnezeu este Dragoste: 1 Ioan 4.8, El dăruie, se sacrifică se gândește la noi și nevoile noastre.

În acest mod L-a trimis pe Domnul Isus ca oricine crede în EL să nu piară ci să aibă viața veșnică.

Crede în Domnul Isus pentru salvarea sufletului și pentru a împărtăși această dragoste altruistă.

Reclame

Un gând despre &8222;Engleza&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s