Istoric

Pastorul bisericii Emanuel

si

Viziunea plantarii

Viziunea de a planta o biserica s-a nascut atunci cand eram in cautarea uneia. Am primit una in timp, dar foarte sigur. Este o placere si bucurie sa retraiesc acele momente de inceput, deci ca sa aveti si voi o ideie despre ce vorbesc va invit sa ne intoarcem cu cativa ani in urma.

Anatol si Nadia Dunas

In 1998, august, m-am reintors in Moldova, mai exact in Cahul. Pana in acel an facusem facultatea de teologie la Universitatea Emanuel din Oradea, Romania.Odata revenit acasa am cautat sa fiu implicat intr-o slujire sau alta. In scurt timp am inceput sa fiu implicat intr-un grup mic derugaciune cu alti cinci credinciosi. Grupul la care eram si eu alaturat avea intalniri la o sora acasa. Dupa cinci luni de slujire in rugaciune in acest grup, am primit viziunea de a planta cea de a doua biserica baptista in orasul Cahul, dorind sa fie localizata in centrul orasului.

Deci, in martie, 1999 am inchiriat sala festiva a unei gradinite.

Primavara este anotimpul cand totul revine la viata, atunci in acea luna de martie, pot spune ca Dumnezeu ne-a redat bucuria prospetimei de a ne vedea intr-o alta forma- acum ca si biserica si nu doar un grup de rugaciune.

Am inceput sa avem intalniri de studiu biblic.

In cateva saptamani, multi oameni din oras au ajuns sa fie interesati de ceea ce faceam noi si sa se alature noua prin a frecventa intalnirile de studiu biblic. Vazand ca tot mai multi sunt deschisi pentru a fi cu noi, am hotarat sa transfomam intalnirile in servicii divine evanghelistice. Primul serviciu evanghelistic a avut loc pe 19 mai, 1999, parca a fost ieri, mi-aduc aminte bine cum 22 de persoane din oras au decis sa-L accepte pe Isus ca Domn si Salvator in viata lor de zi cu zi.

Imi amintesc, deasemenea, de o doamna, Lilia, care si-a predat viata lui Isus la acel eveniment, dansa era preocupata de vecinii ei, prietenii ei si toate persoanele pe care le cunostea. Le facea de fiecare data invitatie la intalnirile pe care le aveam ca si biserica acum. Dupa ceva timp, aceasta doamna a invitat o alta doamna, Irina, la serviciul divin de duminica, aceasta din urma a acceptat vestea buna pentru viata ei si in catva timp a devenit si membra la biserica Emanuel. Acum sora Irina este responsabila de slujirea financiara in biserica.

Botez

Un alt eveniment important si deasemenea frumos este botezul. Impreuna cu patru doritori de a fi botezati ne-am bucurat nespus de mult sa sarbatorim acea zi de botez pentru prima data la biserica Emanuel. Primii si nu ultimii: Lucian Tabac impreuna cu prietena lui pe atunci Svetlana Cazacu (acum e sotia lui), Alina Varlezanu si o doamna de aproape 80 de ani.

In anul 2000, ianuarie, am intarit viziunea plantarii bisericii Emanuel. Deja erau 8 membri si alte 30 persoane frecventau in mod regulat serviciile noastre. Acestea fiind interesate de aceeasi viziune si gata pentru sustinere.

La inceputul plantarii bisericii Emanuel am primit o alta viziune la fel de provocatoare…sa plantam si alte biserici pe langa orasul nostru. Asa cum Lucian era ucenicul meu si care era din satul Badicu (30km de Cahul), am fost incurajat sa plantam o biserica acolo. Acum Lucian, fiind casatorit cu Svetlana si avand 2 copii au fost bucurosi sa ia parte la realizarea acestei viziuni. La moment, Lucian impreuna cu alti 15 credinciosi au intalniri si tot felul de slujiri pentru acea localitate, si o lucrare frumoasa pentru copii si adolescenti.

Era ideal sa fi pornit cu o echipa, insa Domnul ne-a daruit aceasta echipa pe parcursul slujirii.

Echipa de slujitori

Mai jos este prezentata echipa de astazi:

2002, februarie 28, am fost ordinat ca si pastor al bisericii Emanuel. In tot acest timp am cautat sa dau ocazia la cat mai multi sa auda vestea buna a lui Isus si sa formez o echipa de slujitori pentru tot ce inseamna slujirea bisericii Emanuel.

In 2002, Nicolae Dunas, fost student la institutul teologic din Chisinau, este un lider a unei lucrari: prin Sport la Cristos.

In 2004, Tatiana este echipata pentru o alta lucrare: prin Computer la Cristos.

In 2005, Gelu revine in Cahul pentru a se implica in lucrarea cu tinerii. In 2007, ajunge sa fie ordinat ca si pastor de tineret.

In 2005, Alexandru, un alt slujitor din echipa noastra, are ca si scop evenimentele de evanghelizare si proiecte de ucenicie.

In 2005, Virginia , este o tanara pasionata de rugaciune, asa incat a initiat un grup de rugaciune si este si implicata in lucrarea de misiune si in organizatia „Tineri Pentru Misiune” din Medias, Romania.

In 2006, Natalia, liderul grupului de inchinare, impreuna cu alte tinere ne slujesc prin a ne conduce in inchinare a prin cantece.

Ruslan impreuna cu Daniel sunt implicati in lucrarea de constructie.

In 2006, Olga Ciorna este interesata sa lucreze cu copiii, astfel avem o lucrare cu copiii cu adevarat binecuvantata.

Acum dupa 9 ani de zile, uitandu-ma in urma, biserica Emanuel continua sa se bucure de plinatatea Duhului Sfant. El a lucrat asa incat in tot acest timp am avut placerea sa fim martori la 17 evenimente de botez cu 76 membri.

Biserica Emanuel

Este o bucurie mare atunci cand ma uit in urma si vad lucrarea mainilor lui Dumnezeu facuta in El, prin El si pentru El, toata slava este a Lui.

Fiecare din noi avem o geneza in spate….cine suntem, a cui suntem, de unde venim si incotro ne indreptam…

BISERICA EMANUEL ESTE IN CRISTOS, PRIN CRISTOS SI PENTRU CRISTOS!!!

Reclame

8 gânduri despre &8222;Istoric&8221;

  1. Roberto si Victoria, ne bucuram ca urmariti evenimentele bisericii si sunteti cu noi pe aceasta cale a internetului. Dorim ca Domnul sa va intareasca acolo unde sunteti.

  2. Anatol, great blog, Domnul sa te binecuvinteze pe tine, familia, biserica, si lucrarea pe care of faceti!

  3. Ma bucur enorm de mult sa fiu parte din biserica Emanuel. Pe linga faptul ca avem parte de multa hrana sanatoasa, avem marea bucurie sa vedem pe Domnul Isus prin pastori, lideri, membri, si toate acestea dau si mai multa viata credintei noastre.

  4. SHALOM UN ABBRACCIO A TUTTI VOI CARI FRATELLI IN CRISTO GESU’ CHE IL POPOLO DI EMANUEL POSSA CONQUISTARE OGNI CUORE DELLA REPUBBLICA MOLDOVA ED OFFRIRLO A CRISTO NOSTRO SIGNORE E REDENTORE DELLE NOSTRE VITE SHALOM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s